Rafadan Tayfa Tanıtım Yazısı


ISF Studios şirketi tarafından yapılan , yapımcılığını ve yönetmenliğini İsmail Fidan'ın üstlendiği Rafadan Tayfa animasyonu TRT Çocuk ekranlarında çocuklarımızı neşelendirmeye devam edyior.

Rafadan Tayfa Çizgifilmi
Resim 1.0

Rafadan Tayfa neden bu kadar seviliyor?

Şimdiki çocuklar eskisi gibi sokakta yeteri kadar oyun oynamıyor.Rafadan Tayfa İstanbul'da yaşayan tıpkı bizim çocukluğumuzdaki gibi tüm gün dışarda arkadaşlarıyla vakit geçiren bir arkadaş grubunu anlatıyor.Başlarına her ne gelirse gelsin birlikte üstesinden gelmeyi başarıyorlar ekip çalışmasını çocuklarımıza aşılıyorlar.Rafadan Tayfa çocukların hayal gücünü ve sokağın tüm oyunlarını ekrana taşıyor.

Rafadan Tayfa izle
Resim 1.1

Birbirinden Neşeli Rafadan Tayfa Karakterleri

 
rafadan tayfa akın
Resim 1.2 : Akın
  • Akın: En küçük erkek karakterdir. Mert'in kardeşidir. Akıllıdır ve sorunlara kimsenin aklına gelmeyen çözümler üretir. Bir de köpeği vardır. Köpeğinin adı da Yumak'tır. Fakat apartmanda yaşadığı için köpeğini Basri Amca'ya emanet eder.
 
rafadan tayfa kamil
Resim 1.3:  Kamil
  • Kamil: Ailesi mahalledeki tek bakkalın sahibidir. Orada ailesine yardım eder. Hayri'yle sürekli didişir ama aslında onun en iyi arkadaşıdır. Bir bölümde ailesine ait olan bakkalı kapanmaktan kurtarmak için çizgifilmdeki bütün çocuklar çalışmıştır.
 
rafadan tayfa hayri
Resim 1.4 : Hayri
  • Hayri: Erkeklerin en oburu. Sık sık canı yemek yemek ister ve bu tüm olayları etkiler. Rafadan Tayfa ismi onun fikridir. Kamil'in ona didiştiği gibi o da Kamil ile didişir ama Kamil'in en iyi arkadaşıdır. Bazı şeyleri abartır.
 
rafadan tayfa mert
Resim 1.5 : Mert
  • Mert: Erkeklerin en sinirlisi ve de kardeşi gibi aklı başında olan bir karakter. Kamil ile Hayri'nin her didiştiklerinde onlara sinirlenir ve genellikle o ayırır. Akın'ın abisidir. Rafadan Tayfa'nın lideridir.
rafadan tayfa sevim
Resim 1.6 : Sevim
  • Sevim: Akın ve Mert gibi aklı başında ve onlarla arkadaş olan en büyük karakterdir. Hale ile en iyi arkadaş gibidirler ve sürekli birlikte gezinirler.

rafadan tayfa hale
Resim 1.7 : Hale

  • Hale: Hayri'nin kardeşi. Sevim ile iyi bir arkadaştır. Hayri kadar yemek düşkünü birisi değildir ama o da Hayri gibi kiloludur
rafadan tayfa basri amca
Resim 1.8 : Basri Amca

  • Basri Amca: Çizgi dizideki yaşlı bir karakterdir. Rafadan Tayfa onu sürekli kızdırır ve huysuz bir yapıya sahiptir. Oysaki içi çok yumuşaktır.
rafadan tayfa yumak
Resim 1.9 : Yumak
  • Yumak: Çizgi dizideki tek hayvan. Akın'ın köpeğidir. Fakat Akın apartmanda yaşadığı için Basri Amca'nın yanında kalır. Tüm köpekler gibi içinde yumuşak bir yaramazlık vardır. Bir bölümde tüm mahalleyi iple kaplamıştır.
rafadan tayfa rüstem abi
Resim 2.0 : Rüstem Abi

  • Rüstem Abi: Çizgi dizideki tek yetişkin. Geçimini köfte satarak karşılar. Herkes köftelerine bayılır. Sakin bir karakterdir ve çocuklara nasıl davranması gerektiğini bilen bir kişidir.

rafadan tayfa fatma nine
Resim 2.1 : Fatma Nine
  • Fatma Nine: Rüstem Abi'ye köfte tarifini her kaybettiğinde köfte tarifini gönderir. Rüstem, çocukken ona bakmıştır.
rafadan tayfa sadettin abi
Resim 2.2 : Sadettin Usta
  • Sadettin usta: Basri gibi mahallenin bir büyüğüdür. Çıktığı ilk bölümde çocuklar ona dükkan temizliğinde yardım etmiştir.

rafadan tayfa kamilin amca oğlu
Resim 2.3 : Ankaralı Ozan
  • Ankaralı Ozan:Kamil'in amca oğludur. Saz çalıp oyun havası söyler. Ankaralıdır ve kaset çıkarmıştır.
     
Resim No Kaynak Sitesi
Resim 1.0
Yapımcı İsmail Fidan'ın Google sayfası : https://plus.google.com/101550086499347609723
Resim 1.1
http://www.trtcocuk.net.tr/rafadantayfa
Resim 1.2,Resim 1.3,Resim 1.4,Resim 1.5,Resim 1.6,Resim 1.7,Resim 1.8,Resim 1.9,Resim 2.0,Resim 2.1,Resim 2.2,Resim 2.3
ISF Studios şirketi tarafından yapılan Rafadan Tayfa'nın çeşitli bölümlerinden derlenmiştir.

Yazar : SineCocuk

Çocuklar için birbirinden eğlenceli aktiviteler! Maşa ve Koca Ayı, Harika Kanatlar, Sünger Bob, Booba gibi çizgi film HD görüntülerini izleme şansı yakalayın!

Sosyal Ağda Paylaş

BENZER PAYLAŞIMLAR

SONRAKİ PAYLAŞIM
« Önceki Paylaşım
ÖNCEKİ PAYLAŞIM
Sonraki Paylaşım »